Professioneel positioneren

– bij solliciteren

“Door haar professionele kijk weet ze waar bedrijven op letten en hoe je dit kunt verwerken in je CV en motivatiebrief.”

Stel je eens voor… je hebt de perfecte baan gezien. Om kans te maken op deze baan, hoef je alleen maar via de link onderaan de advertentie jouw CV en motivatiebrief up te loaden. Het CV is simpel, want alle benodigde ervaring heb jij in huis. Misschien nog wat aanpassingen qua lay-out maar meer niet. En de motivatiebrief? Die is zo geschreven, want het is duidelijk waarom jij super geschikt bent voor deze baan… Helder en eenvoudig toch?

De praktijk is vaak anders. Het schrijven van een sollicitatiebrief betekent doorgaans schrijven, schrappen, herschrijven, schrappen en weer herschrijven. Het vergt tijd en creativiteit om goed te formuleren waarom jij die enthousiaste, interessante en kundige kandidaat bent die het bedrijf zoekt. Dat betekent keuzes maken in wat je naar voren laat komen in zowel het CV als de motivatiebrief. Eigenlijk ben je dus vooraf al aan het positioneren en dat vergt een professionele aanpak.

buro dijkstra positioneert jou professioneel, zodat jij op gesprek wordt uitgenodigd.

Als je echt wilt gaan voor die perfecte baan, dan kan buro dijkstra jou daarbij helpen. Dat doe ik door jou professioneel te positioneren. Dat begint met een gesprek. Wie ben je, wat zijn jouw drijfveren, hoe heb jij je CV opgebouwd en waarom is dit de perfecte baan voor jou? Aan de hand daarvan check ik het CV, de motivatiebrief én LinkedIn. Daarna krijg je op twee verschillende manieren feedback. Enerzijds op het gebied van spelling, grammatica en schrijfstijl. Anderzijds op basis van ons gesprek; lees en zie ik terug waar wij over hebben gepraat? Zo krijg jij concrete handvatten om alles aan te passen en je vol zelfvertrouwen te presenteren aan de toekomstige werkgever.

“Tjitske neemt echt de tijd om je brief te lezen en geeft daarbij goede, heldere commentaren die je meteen kunt verwerken. Een bonus is dat alle spelfoutjes die je zelf allang niet meer oppikt meteen goed uit je brief worden gehaald.” (Astrid van Maanen)

Waar kun je in ieder geval op letten bij de sollicitatie?
Een paar tips:

♦ Lees je goed in over het bedrijf waar je gaat solliciteren;
♦ zorg voor een professionele en scherpe foto van jezelf
(tip: Lisa Jasperina Bommerson maakt krachtige professionele portretfoto’s);
♦ wees consequent, dus geef bijvoorbeeld niet bij de ene baan wel een beschrijving en bij de andere niet in jouw CV;
♦ en laat je brief door anderen checken (bijvoorbeeld door buro dijkstra 😉).

“De hulp van Tjitske is bij mij van grote meerwaarde geweest bij het solliciteren. Door haar professionele kijk weet ze waar bedrijven op letten en hoe je dit kunt verwerken in je CV en motivatiebrief. Toen ik te horen kreeg dat ik op gesprek mocht komen, nam Tjitske ook nog persoonlijk de tijd om me voor te bereiden op de sollicitatie. Hierdoor ging ik met zelfvertrouwen het gesprek in!” (Ellen Vonck)

buro dijkstra positioneert jou professioneel. Zorg jij er dan zelf voor dat alle gênante foto’s van Facebook zijn verwijderd…?!
Check voor meer info www.buro-dijkstra.nl